Wat is water en wat is vitaal water?

Water

Water of H2O of aqua, is de chemische verbinding tussen 2 waterstofatomen en 1 zuurstofatoom.  Water kennen we in drie verschijningsvormen: gas (waterdamp), vloeibaar (water) en als vaste stof (ijs). Water bedekt 71% van onze aardoppervlakte en toevalliger wijze bestaat ons lichaam ook voor zo’n 70% uit water. Al het leven op aarde bestaat voornamelijk uit en is afhankelijk van water. Kortom water is er belangrijk voor ons.

Chemische eigenschappen

De waterstofatomen liggen niet symmetrisch ten opzichte van het zuurstofatoom, hierdoor is de ene kant van het watermolecuul elektrisch geladen ten opzichte van de andere kant, hierdoor trekken de moleculen elkaar sterk aan en dat verklaart onder andere het grote draagvermogen van water. De polariteit verklaart ook waarom zouten en andere stoffen (zoals suiker) zo goed oplossen in water.

Drinkwater in Nederland

Ons drinkwater is van goede kwaliteit, de drinkwaterbedrijven zoals Vitens, controleren het water 365 dagen per jaar, of het voldoet aan de wetgeving. We maken het water zo geur- en kleurloos mogelijk. Het water is bacterievrij en vers d.w.z. binnen 48 uur na productie stroomt het door de kraan, in smaakpanels kiezen mensen dan ook regelmatig voor kraanwater i.p.v. bronwater. De pH-waarde van water dient te liggen tussen de pH 7 en pH 9, als goed omschreven is een pH van 8. De kwaliteit zoals omschreven in de wet wordt heel goed gewaarborgd. Bij de zuivering worden allerlei verkeerde stoffen uitgefilterd, wat echter daarmee niet veranderd is de trillingsfrequentie die het water heeft gekregen door de vervuilingen, daarmee blijft het water wel degelijk de informatie van deze vervuilingen doorgeven. Dus als we gezond water willen hebben is filtering alleen niet genoeg.

Verschil tussen kraanwater en bronwater

Bronwater kent duidelijk andere kwaliteiten. Bronwater heeft een pH van 7 versus een pH van 8 voor kraanwater. Dit maakt dat kraanwater ligt uitdrogend werkt, ook op onder andere huid en haar. Bronwater stroomt vrij onder lage druk en met werveling door rivierbeddingen, hierdoor de energetische waarde hoog. Leidingwater wordt onder druk getransporteerd en heeft allerlei bewerkingen ondergaan. Tijdens dit proces gaat de energetische waarde bijna totaal verloren. De energetische waarde uitgedrukt in Bovis waarde van bronwater is 8000, water waaraan helende eigenschappen worden toegeschreven , terwijl dat van kraanwater ligt tussen de 100 en 4000 (energetisch dood water!). Een gezond persoon heeft een Bovis waarde van 6500, d.w.z. dat het opnemen van drinkwater ons energie kost.  Nu is bronwater erg duur in vergelijking met kraanwater, bovendien zorgen de plasticflesjes, zo’n 500.000 in Nederland op jaarbasis, voor een groot probleem.

Vitaal water

Vitaal water wordt onder andere gekenmerkt door prachtige kristalstructuren, een hoge energetische waarde, een hoger opname vermogen belangrijk voor het aanvoeren van voedingstoffen en voor het afvoeren van afvalstoffen. Het is lekkerder en zachter van smaak, je zult hierdoor makkelijker en meer water drinken. Door de polariteit van water is het goed te informeren en kan de wanorde die heerst door het transport en behandeling goed worden hersteld in zijn originele vorm, de Bovis waarde zal boven de 8000 uitkomen.  Om dit te realiseren heeft Aquavic voor u een waterplank en een waterkatalysator ontwikkeld, die u de mogelijkheid geven om van u drinkwater, gezond en vitaal water te maken

Hoe de techniek van Aquavic werkt kunt u hier lezen.

1 thoughts on “Wat is water en wat is vitaal water?

  1. […] Water van Aquavic geeft extra energie, water van Aquavic drinkt makkelijker weg. Biovic maakt uw water vitaal (meer lezen …) […]

Plaats een reactie